Δελτίο Τύπου: Επιτυχημένη Ολοκλήρωση Σεμιναρίων Κλιματικής Αλλαγής και Φωτογραφίας

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

Το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φωτογραφίας κ. Σωτήρη Τσακανίκα και την εκπαιδευτικό περιβάλλοντος κ. Ματίνα Κανάκη, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων κλιματικής αλλαγής και φωτογραφίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, στο πλαίσιο του έργου PhotoClimateVision. Τα σεμινάρια απευθύνονταν σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευσή τους για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.

Μέσω των θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν στα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δημιουργήσουν καλλιτεχνικές φωτογραφίες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, εμπλουτίζοντας το έργο PhotoClimateVision με πολύτιμο υλικό.

Μέχρι στιγμής, τα σεμινάρια έχουν παρακολουθήσει:

– 374 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

– 67 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στον πολυχώρο Escape Athens και στα εκάστοτε σχολεία, ενώ η διαδικτυακή παρακολούθηση υλοποιήθηκε με επιτυχία με το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Λάρισας του ΚΕΑΝ.

Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Άγιου Ανδρέα. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο, θα επεκταθούν και σε επιπλέον σχολεία, καθώς έχει ζητηθεί από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών για τη συνεργασία τους στην ανίχνευση και υποστήριξη των ομάδων στόχων. Με τη βοήθειά τους, διασφαλίσαμε ότι το πρόγραμμα έφτασε στους κατάλληλους αποδέκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα επερχόμενα σεμινάρια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://photoclimatevision.com/ ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@diversityandinclusion.gr

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα σεμινάρια:

2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, Αττική

Ασυνόδευτοι ανήλικοι, Escape, Αθήνα

Ασυνόδευτοι ανήλικοι, Escape, Αθήνα

Ασυνόδευτοι ανήλικοι – ΚΦΑ Λάρισας, Escape, Αθήνα

Ασυνόδευτοι ανήλικοι – ΚΦΑ Λάρισας, Escape, Αθήνα